0

Follow @ Instagram

O mně I About me

E-Shop - COMING SOON

JAPONSKÉ CURRY

23.3.2021

V naší domácnosti asi nejoblíbenější verze ze všech hovězích stew. Sladkost z jablkového pyré a slaná umami chuť ze sojové omáčky – to jsou jedny z elementů tohohle pokrmu. Samotné vaření sežere trošku víc času, ale na rozpadající se hovězí se vždycky vyplatí počkat. … Ingredience 800g hovězího masa – na větší kostky asi 4x4cmpyré ze 2 jablek (jablko, trocha vody, mixér – hotovo)2 cibule – najemnoasi 6cm čersvého zázvoru – oloupaný, najemno/nastrouhat4 stroužky česneku – najemno/nastrouhat7 lžiček curry500ml hovězího…

Více

Crêpes Suzette

Aneb také recept na palačinkové těsto, ze kterého se povede i ta první! Že to zní jako fikce? Opravdu ne, od té doby co používám tento recept je jedna jako druhá, včetně té zapeklité první. S palačinkami podle Suzette jste se mnozí určitě už…

3.3.2021

ITALSKÝ HRUŠKOVO-MANDLOVÝ KOLÁČ

Tenhle koláč na blogu rozhodně nesmí chybět. Je úžasný v podílu ovoce/těsto a šťavnatou hrušku dostanete doslova v každém soustu. Díky tomu aní není potřeba těsto moc přeslazovat. Těsto se skládá převážně z mletých mandlí a mouky je pomálu. Recept je uzpůsobený na kulatou…

24.2.2021

Bún Cá Hồi

Neboli vietnamská rybí polévka s lososem. Obvykle se Bún Cá servíruje s kousky kapra, lososová verze je ale chuťově přijatelnější pro ty z vás, kteří prostě kapra nemusíte. Samotný vývar je z kapřích kostí, nebojte se ale, že bude zapáchat rybinou. Tahle polévka je…

27.1.2021

Nước chấm – VIETNAMSKÁ OMÁČKA

Po větší odmlce je tu další recept, dnes na tradiční vietnamskou omáčku Nước chấm. Určitě většina z vás ví o co jde, a kdo neví, měl by to rychle napravit a navštívit pražskou Sapu, kde lze ochutnat tradiční vietnamské speciality nebo kvalitní vietnamskou restauraci,…

16.1.2021

„NEJZDRAVĚJŠÍ“ VEGANSKÁ VÁNOČKA

Tak jsem tu po čase s dalším příspěvkem. Jak už nadpis napovídá, tenhle vánoční kousek bude veganský. Ona zas tak zdravá asi nebude žádná vánočka, ale když to uvedu na pravou míru, tak asi bude prostě škodit nejmíň a pochutnáte si zároveň. … Ingredience…

7.12.2020

INDICKÁ KADDU RAJMA S PLACKOU ROTI

Pokračujeme v sezónních receptech a momentálně se konkrétně „zbavujeme“ dýně. Z minulého receptu jsem měla zbylou červenou čočku a dohromady z toho vyšla výborná indická Kaddu (dýně) Rajma (fazole). Jako příloha jsou výborné placky Roti, které se vyrábí z celozrnné mouky. Z bílé zas…

9.10.2020

PODZIMNÍ POLÉVKA S DÝNÍ A KADEŘÁVKEM

Podzim je tu 🍂🍁 Tahle sezónní polévka lehce zahuštěná máslovou jíškou udělala náš vstup do těchto chladných dní o tolik lepší 🧡 Tahle verze už je 100% podzimní, ale můžou se do ní vejít i poslední kousky léta třeba v podobě rajčat. Kouzlo je,…

6.10.2020

AUTENTICKÁ PHỞ GÀ

Jak už víte, na Vietnamu si taky ulítáváme, takže tady je úžasný recept na autentickou kuřecí polévku Pho Ga. Při čtení možství potřebných surovin se recept může zdát složitý, ale jde jen o to, uvědomit si a ujasnit celý proces. Až se to v…

2.9.2020

KAISERKY

Pár receptů na různé housky a bulky tady na blogu je, ale úplně jednoduché, dobré, bez poliše (se kterým proces zabere ne pár hodin, ale pár dní) tu ještě nejsou. A kdy by se měly hodit víc, než teď, kdy všichni máme setrvávat co…

20.7.2020