Žádná náhražka, žádný tvaroh, žádná smetana. Prostě autentické tiramisu jaké má být. Tohle množství se krásně vejde do formy 20×20 cm a stačí pro 4 osoby.
Ingredience:
2 vejce
250g mascarpone
špetka soli
2,5 lžíce cukru
šálek espressa
2 malé panáky Amaretta
piškoty savoiardi
kakao
Jak na to:
- Oddělte bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh. Žloutky utřete s cukrem do pěny.
- Opatrně (nešlehat!) vmíchejte mascarpone do žloutkové směsi.
- Opět opatrně vmíchejte sníh z bílků, až je směs jednotná. Jak nejlépe na to koukněte sem.
- Namočte piškoty z obou stran ve směsi z kávy a Amaretta. Vyložte formu.
- Zalijte 1/2 krému a opakujte proces ještě jednou.
- Před servírováním poprašte kakaem.
Žádné komentáře