Žádná náhražka, žádný tvaroh, žádná smetana. Prostě autentické tiramisu jaké má být. Tohle množství se krásně vejde do formy 20×20 cm a stačí pro 4 osoby.

 

Ingredience:
2 vejce
250g mascarpone
špetka soli
2,5 lžíce cukru
šálek espressa
2 malé panáky Amaretta
piškoty savoiardi
kakao

 

Jak na to:

  1. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh. Žloutky utřete s cukrem do pěny.
  2. Opatrně (nešlehat!) vmíchejte mascarpone do žloutkové směsi.
  3. Opět opatrně vmíchejte sníh z bílků, až je směs jednotná. Jak nejlépe na to koukněte sem.
  4. Namočte piškoty z obou stran ve směsi z kávy a Amaretta. Vyložte formu.
  5.  Zalijte 1/2 krému a opakujte proces ještě jednou.
  6. Před servírováním poprašte kakaem.

 

image_pdfimage_print