Svatý Martin  je za námi, 4 dny jsme dojídali husu, kaldoun i paštiku. Toužili jsme po něčem už konečně lehčím. A tak nás po svatomartinských hodech potěšil právě tenhle salát plný chutí.

 

Ingredience:
140g bulguru
250ml vroucí vody
40-50g vlaškých ořechů
1/2 granátového jablka
cca 3 hrnky rukoly

Na dressing:
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu
4 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř

 

Postup:

  1. Bulgur zalijte v míse horkou vodou a přikryjte na 30min, až se voda vsákne. Bulgur bude ještě lehce mokrý, ale to nevadí.
  2. Připravte si semínka z granátového jablka. Jak ho efektivně otevřít a dostat semena ven, se krásně dozvíte v tomto videu.
  3. Nahrubo nakrájejte rukolu (nebo ji nechte celou, je to na vašich preferencích), lehce rozlámejte vlašské ořechy a připravte dressing smícháním všech ingrediencí na dressing. Zprvu půjde kvůli konzistenci medu míchat těžce, ale po chvíli se všechny ingredience opravdu spojí v homogenní směs.
  4. Vše teď smíchejte s vychladlým bulgurem. Můžete přidat libovolně sýr dle vašich představ, my si vybrali kozí, ale určitě by sedly hobliny Gruyére, parmezánu nebo hermelín na nakrájený na plátky.

 

 

image_pdfimage_print