0

BULGUROVÝ SALÁT S GRANÁTOVÝM JABLKEM, RUKOLOU A VLAŠSKÝMI OŘECHY

23.11.2017

Svatý Martin  je za námi, 4 dny jsme dojídali husu, kaldoun i paštiku. Toužili jsme po něčem už konečně lehčím. A tak nás po svatomartinských hodech potěšil právě tenhle salát plný chutí.

 

Ingredience:
140g bulguru
250ml vroucí vody
40-50g vlaškých ořechů
1/2 granátového jablka
cca 3 hrnky rukoly

Na dressing:
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu
4 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř

 

Postup:

  1. Bulgur zalijte v míse horkou vodou a přikryjte na 30min, až se voda vsákne. Bulgur bude ještě lehce mokrý, ale to nevadí.
  2. Připravte si semínka z granátového jablka. Jak ho efektivně otevřít a dostat semena ven, se krásně dozvíte v tomto videu.
  3. Nahrubo nakrájejte rukolu (nebo ji nechte celou, je to na vašich preferencích), lehce rozlámejte vlašské ořechy a připravte dressing smícháním všech ingrediencí na dressing. Zprvu půjde kvůli konzistenci medu míchat těžce, ale po chvíli se všechny ingredience opravdu spojí v homogenní směs.
  4. Vše teď smíchejte s vychladlým bulgurem. Můžete přidat libovolně sýr dle vašich představ, my si vybrali kozí, ale určitě by sedly hobliny Gruyére, parmezánu nebo hermelín na nakrájený na plátky.

 

 

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář