0

ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM A AMARANTEM

23.8.2015

Ingredience:
1/4 hrnku amarantu (po rozpukání by ho mělo být 1/2)
1 hrnek arašídového másla
2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 hrnku práškového cukru nebo jiného sladidla
300g čokolády
forma na mini muffiny
papírové mini košíčky

Postup:
1. Do arašídového másla vmíchejte máslo a cukr.
2. Amarant opražte na suché pánvi stejně jako popcorn – rozpalte pánev na střední teplotu. Když je pánev nahřátá, vsypte jen část amarantu, aby byla plocha pánve pokrytá, ale pouze jednou vrstvou (zrnka amarantu nesmí ležet na sobě, začal by se pálit a nepukal by). Plocha nemusí být pokrytá až na 100% – rozpukaný amarant zabere zbylá volná místa. Když začne praskat, lehce pánev prohoďte a nechte amarant dále pukat, dokud se nepřestane ozývat zvuk pukání (konkrétně to znamená, že pauza mezi pukáním je delší než cca 7s). Takto pokračujte dokud nenapukáte všechen amarant (cca 5 kol pražení).
3. Napukaný amarant vmíchejte do arašídového másla.
4. Na páře nebo ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
5. Formu vyložte papírovými košíčky a do nich lžičkou vlijte cca 3/4 lžičky čokolády. Po vyplnění půlky formy s formou poklepte, aby se čokoláda zarovnala, poté pokračujte s plněním dál a opět poklepejte. Formu s košíčky vyplněnými čokoládou vložte do mrazáku na cca 7min.
6. Náplň z arašídového másla s amarantem lehce zahřejte v mikrovlné troubě nebo ve vodní lázni – náplň lehce ztekutí a lehce se s ní manipuluje. Náplň poté klaďte do košíčků na ztuhlou čokoládu po povrch košíčků (cca 1 lžička). V půlce opět poklepte formou, aby se náplň vyrovnala a pokračujte. Po naplnění formy opět vložte do mrazáku.
7. Opakujte postup dokud nepoužijete veškerý materiál.
8. Uchovávejte nejlépe v lednici.

Dobrou chuť :)

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář