0

DOKONALÁ MAJONÉZA ZA MINUTU

5.5.2016

Jelikož se plánuji věnovat v příštích příspěvcích vietnamské bagetě Bánh mì, do které patří ve většině typech majonéza, ukážu vám, jak jednu strašně rychlou a přitom opravdu s výbornou chutí vyrobit pomocí tyčového mixéru během minuty.

K mixování budete navíc potřebovat plastovou nádobu – „kelímek“, který určitě všichni máte ze základního balení téměř každého tyčového mixéru. Nádoba je vysoký válec, jehož průměr je větší než průměr spodku tyč.mixéru, tzn s mixérem se dostanete až na dno.

Ingredience:
250ml slunečnicového nebo řepkového oleje
1/4 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička octa
1/2 lžičky hořčice
1/4 lžičky worchesterové omáčky
1 vejce

Postup:
1. Vše vložte do nádoby. Vejce se usadí na dně.
2. Ponořte mixér kompletně na dno a začněte mixovat. Jakmile uvidíte, že se dole vytváří majonéza, začněte mixér pomaličku zvedat směrem nahoru, až dosáhnete úplného povrchu.
3. Pokud vám místy zůstal nesmíchaný olej, projeďte mixérem už rychleji dolů a nahoru znovu a popřípadě zbylý olej na povrchu už jen stačí vmíchat lžící.

Toto je základ na majonézu, kterou lze také pak upravit do dipů dle vaší fantazie. Můžete přidat hořčici, sirarcha, kečup, jogurt, nebo cibuli a kys.okurky a vykouzlit z ní jedinečnou tatarskou omáčku.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář