Ingredience:
600g dýně hokkaido
1 červená cibule
1 lžička mleté sladké papriky
45g piniových semínek
100g sýru feta
hrst čerstvého špenátu
šťáva z 1 pomeranče

Postup:
1. Dýni můžete oloupat, ale nemusíte – dle tvrdosti šlupky. Nakrájejte na kostičky cca 1x1cm a vařte ve osolené vroucí vodě po dobu 2min. Dýni poté zceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření. Dýně by měla být uvařená, ale stále pevná na skus.
2. Na suché pánvi si opražte piniová semínka a přesuňte stranou do misky.
3. Na té samé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, osmahněte na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli, přihoďte dýni, papriku a krátce povařte (cca 2min).
4. Přidejte čerstvý špenát, pomerančovou šťávu a opět krátce povařte (cca 2min).
5. Nakonec vmíchtejte na kostičky nakrájenou fetu a piniová semínka. Vše opatrně promíchejte a servírujte.

Pozn.: Ve verzi na fotce jsem použila mražený špenát (čerstvý nebyl k dostání) a přihodila pár restovaných žampionů, které jsem přidala do pánve v momentu po krátkém orestování cibule.

image_pdfimage_print