Jak já něměla ráda sladké snídaně… Ale teď už je doslova miluju, protože! -> Fermentovaná ovesná kaše s vanilkovo-datlovým pyré. Vše si připravte ideálně večer a ráno už jen rozmixujete a ohřejete.

Ingredience:
50 jemných ovesných vloček
200 ml vody
250 ml mandlového mléka (s příchutí pražených mandlí)
100g datlí
170-200ml vroucí vody
vanilka

Postup:
1. Ovesné vločky večer namočíme do vody na 7-12h (tak projdou fermentací a lehce přirozeně zesládnou)
2. Datle opláchněte převařenou vodou a nakrájejte, pak namočte do vroucí vody na 2-6h a po změknutí vmíchejte špetku vanilky a rozmixujte v hladký krém. Krém pak můžete vložit do lednice a vydrží vám na více dávek.
3. Namočené ovesné vločky zalijte mandlovým mlékem a přiveďte k varu. Vařite maximálně 1,5min. Pokud chcete ale zanechat maximální množství živin, ohřejte kaši jen do teploty vašeho těla, tzn. cca 36°C. Pokud chcete kaši osladit, rozpusťte si v trošičce horké vody třeba med, melasu…a vlijte do kaše.

Tip: Povrch kaše můžete posypat oříšky (lískové ořechy, vlašské ořechy, mandle…)

image_pdfimage_print