0

FRESH PIZZA S RICOTTOU, DOMÁCÍM MÁTOVÝM PESTEM A FÍKY

23.9.2014

Připravte si těsto dle tohoto návodu, množství je tak na 4 porce. Pokud budete používat celozrnnou mouku, použijte lehce víc vody, těsto není jinak vláčné a bylo by hutné.

Poté si připravte mátové pesto, stačí vše hodit do mixéru a dokonale rozmixovat až je směs hladká. Pokud máte možnost otevřít mixér v průběhu, přidejte olej jako poslední a lijte ho dovnitř pomalu.

Mátové pesto
plná hrst máty
několik lístků bazalky
1 malý česnek
1/4 hrnku piniových oříšků
šťáva z 1 malého citronu
1/4 hrnku olivového oleje
sůl
pepř

Ingredience na obložení pizzy:
Ricotta
Pistácie
Čerstvé fíky (1 na osobu/pizzu)
Med
Vinný ocet
Rukola

Postup:

1. Z těsta uválejte 4 pizzy a vložte do trouby péct cca na 200°C, dokud těsto nebude růžové až zlaté.

2. Pizzy nechte lehce vychladnout a pak potřete ricottou, naskládejte plátky fíků a doplňte několika lžičkami pesta. Na vrch naskládejte rukolu, pokropte medem, balsamikovou redukcí a posypte rozdrcenými pistáciemi.

Jak na balsamikovou redukci: do co nejmenšího rendlíčku nalijte vinný ocet a vařte na mírném ohni velmi zlehka do té doby, dokud vám tam nezůstane poloviční množství.

 

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář