0

KRÉM Z GRILOVANÉ PAPRIKY A KVĚTÁKU

31.8.2016

Jsem milovníkem grilované papriky a po delší době jsem se rozhodla opět udělat nějakou tu polévku/krém. Léto plné návštěv a grilovaček, kdy se hlavně sejdete s přáteli a s jídlem se tak nějak všem přizpůsobíte, přecejen přineslo i o něco míň lehčí pocit. A proto se opět zaměřuji více na zeleninu. Dnes polévku. A tahle není jen tak nějaká!

Ingredience:
4 červené papriky
1 květák
1 cibule
3 stroužky česneku
1l vývaru
lžička tymiánu
lžička uzené papriky
sůl, pepř

Postup:
1. Papriky omyjte, očistěte od jadýrek, rozpůlte a vložte na plech slupkou nahoru. Pečte/grilujte na 250°C dokud na slupce nezačnou černat.
2. Mezitím si květák rozdělte na menší růžičky.
3. Papriky vyndejte z trouby a uzavřete do nádoby s víkem – papriky se zapaří a slupka pak půjde lehce sundat.
4. Na plech vyložte růžičky květáku a dejte také péct. Květáku to trvá cca 20min než začne být místy černý.
5. Sundejte z paprik slupku (nebo jen ty černé části) a tak samo květák zbavte nejčernějších míst.
6. V kastrolu si osmahněte najemno nakrájenou cibulku a česnek, přisypte koření, vývar a vložte zeleninu. Vařte cca 10min úplně doměkka, až půjde zelenina dobře umixovat.
7. Tyčovým mixérem polévku umixujte dohladka. Dosolte, dopepřete a tím je hotovo.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář