0

„NEJZDRAVĚJŠÍ“ VEGANSKÁ VÁNOČKA

7.12.2020

Tak jsem tu po čase s dalším příspěvkem. Jak už nadpis napovídá, tenhle vánoční kousek bude veganský. Ona zas tak zdravá asi nebude žádná vánočka, ale když to uvedu na pravou míru, tak asi bude prostě škodit nejmíň a pochutnáte si zároveň.

Ingredience

500g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
75g rozpuštěného rostlinného másla (ale ne horké!)
100g javorového sirupu
100g rozinek namočených ve 2 lžících rumu
250ml mandlového mléka
lžičku pravé vanilky (prášek)

Postup

1. Smíchejte mouku a droždí, zamíchejte a nechte chvíli pracovat, až začne kvásek pěnit (cca 15min). Pak přidejte ostatní ingredience a hněťte hnětacím hákem nebo rukami, dokud není těsto krásně hladké. Dejte kynout na cca 1-2h, až se těsto zdvojnásobí.

2. Těsto vyndejte z mísy a prohněťte. Mrkněte na toto video, je tam několik možností, jak vánočku zaplést. Já jsem si vybrala ze 6 dílů. Těsto tedy rozdělte na příslušný počet dílů, který sei přejete a zapleťte.

3. Nechte dalších 30min na plechu kynout.

4. Potřete mandlovým mlékem a dejte péct na 190°C na 30min. Pokud by vánočka zhnědla dříve, přikryjte ji alobalem a dopečte.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář