0

Nước chấm – VIETNAMSKÁ OMÁČKA

16.1.2021

Po větší odmlce je tu další recept, dnes na tradiční vietnamskou omáčku Nước chấm. Určitě většina z vás ví o co jde, a kdo neví, měl by to rychle napravit a navštívit pražskou Sapu, kde lze ochutnat tradiční vietnamské speciality nebo kvalitní vietnamskou restauraci, které se po ČR stále rozrůstají. V Sapě si pak rovnou můžete nakoupit ingredience, pokud se rozhodnete zkusit si jednu ze specialit uvařit doma.

Ingredience

500ml vody
60ml rybí omáčky
150g třtinového cukru
60ml limetkové šťávy
2-3 stroužky nasekaného česneku
1 chilli paprička
pár plátku mrkve a daikonu (bílá ředkev)

Postup

1. Do vody v rendlíku vsypte cukr, vlijte limetkovou šťávu, rybí omáčku a na plotně zahřívejte a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout. Poté teprve vmíchejte nasekaný česnek a chilli.

2. Nakonec přidejte plátky mrkve a daikonu (není ale nutností).

Podávejte například se smaženými závitky Nem Rán nebo nudlemi Bún Bo.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář