Po větší odmlce je tu další recept, dnes na tradiční vietnamskou omáčku Nước chấm. Určitě většina z vás ví o co jde, a kdo neví, měl by to rychle napravit a navštívit pražskou Sapu, kde lze ochutnat tradiční vietnamské speciality nebo kvalitní vietnamskou restauraci, které se po ČR stále rozrůstají. V Sapě si pak rovnou můžete nakoupit ingredience, pokud se rozhodnete zkusit si jednu ze specialit uvařit doma.
…
Ingredience
500ml vody
60ml rybí omáčky
150g třtinového cukru
60ml limetkové šťávy
2-3 stroužky nasekaného česneku
1 chilli paprička
pár plátku mrkve a daikonu (bílá ředkev)
…
Postup
1. Do vody v rendlíku vsypte cukr, vlijte limetkovou šťávu, rybí omáčku a na plotně zahřívejte a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout. Poté teprve vmíchejte nasekaný česnek a chilli.
2. Nakonec přidejte plátky mrkve a daikonu (není ale nutností).
Podávejte například se smaženými závitky Nem Rán nebo nudlemi Bún Bo.
Žádné komentáře