0

PESTO ZE ZELENÝCH OLIV – VEGAN

16.4.2016

Protože máslo na chleba moc nepoužívám a k té snídani přecejen trochu tuku každý potřebujeme, začala jsem používat obyčejný konopný olej, který má krásnou oříškovou chuť. Nicméně, všeho se přejí a tak jsem začala přemýšlet nad variantami. A tím vznikl nápad věnovat se víc domácím pestům. Na ně pak stačí jen dát např. kousek sýra s rajčátky a máte úžasnou snídani, která uspokojí chuťové buňky a pozitivně vás naladí na váš den.

Ingredience:
80g oliv
10g piniových semínek
10g slunečnicových semínek
15 lístků bazalky
1 střední stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce citronové šťávy

Postup:
1. V mixéru rozmixujte olivy, semínka, bazalku, česnek a citronovou šťávu
2. Přidejte olej a rozmixujte dohladka.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář