Nevíte někdy, co lehčího k večeři? Už dlouho si říkám, že budu pravidelně vařit polívky a krémy…zatím se mi to moc nedaří, ale pár skvělých a rychlých tipů už mám :)) Tady je jeden z nich, dostane vás svou vyjímečnou chutí.

Ingredience:
450g peržele (kořen)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
150ml bílého vína
750ml vývaru (dle vlastního výběru)
150ml smetany ke šlehání
svazek čersvých petrželkových listů
máslo (nejlépe přepuštěné – ghí)

Postup:
1. Na másle osmahněte cibulku a po chvilce k ní přidejte i očištěné, oloupané a nakrájené na plátky kořeny petržele. Chvíli restujte, ale ne dohněda(!)
2. Přidejte vývar, víno a nastrouhaný česnek. Povařte pod pokličkou cca 20min dokud není petržel měkká.
3. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vmíchejte smetanu.
4. 1/3 krému si odlejte stranou, přidejte zelenou petrželku a opět rozmixujte.
5. Při podávání nejprve nalijte bílou část krému a navrch pak zelenou.

Tip: Ke krému si na pánvi orestujte lišky (pouze se solí a pepřem) a posypte parmezánem.

image_pdfimage_print