Ingredience pro 2 velké nebo 4 malé pizzy:
500g hladké pšeničné mouky
10g suchého droždí
2 špetky soli
2 polévkové lžíce olivového oleje (panenský Extra Virgin)
3 dl vody

Postup:
1. Smíchejte mouku, droždí, sůl a důkladně promíchejte.
2. Přidejte olej a poté vodu a opatrně začněte promíchávat, dokud se tekutiny nevsáknou.
3. Obsah mísy vysypte na plochu a začněte jemně hnětat, dokud není těsto vláčné a NELEPÍ SE.
4. Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte fólií a nechte v lednici kynout minimálně 12h.
5. Druhý den je těsto hotové a stačí pak už jen vyválet pláty tak silné a velké, jak je vám libo.
6. Pečte cca 10min na 250°C.

Tip na oblohu:
Sugo di Pomodoro, špenát, gorgonzola, mozarella
Sugo di Pomodoro, mozarella -> péct -> serrano, rukola, rajčata

image_pdfimage_print