Je jednoduché, rychlé a dobré. Kromě klasického cukroví je nováčkem tento rok tento recept.

 

Ingredience:
100g marcipánu
120g másla / hery (změklé)
100g cukru
1 vejce (střední velikost, v pokojové teplotě)
250g hladké mouky
1/2 sáčku vanilkového pudinku
1 PL Amaretta

 

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. Pomocí ručního mixéru utřete dohladka změklé máslo s cukrem.
  3. Přidejte na malé kostičky nakrájený marcipán a poté i vejce. Šlehejte dál dohladka.
  4. Přidejte mouku a pudink, došlehejte a vytvoří se vám těsto ve formě drobných kuliček.
  5. Nakonec zašlehejte Amaretto a rukou pak těsto krátce zpracujte na celý kus těsta.
  6. Přikryjte a nechte aspoň 30min odpočinout v lednici.
  7. Těsto vložte do cookie presseru, zvolte motiv a vytlačte sušenky na plech vyložený peč.papírem, popřípadě posypte barevným či jiným sypáním.
  8. Cukroví dejte péct na 10-12min.

 

 

image_pdfimage_print