0

VIETNAMSKÝ SALÁT ZE SKLENĚNÝCH NUDLÍ

6.3.2016

Jestli patříte mezi milovníky Vietnamu, tak jste se už určitě sekali s tímhle nebo podobným salátem ze skleněných nudlí. Lehký a plný dokonalých chutí… V tomto receptu nebudu sdílet přesné množství, je na vás, jaký poměr zeleniny a nudlí si zvolíte, klasicky se servíruje tak 50/50, někdy více nudlí. Každopádně platí, že to je svěží salát, jak se patří.

Ingredience:
ledový salát – na nudličky 1-2cm široké
mrkev – na nudličky
okurka – na nudličky
bambusové výhonky
paprika – na nudličky
a další dle vaší fantazie (na jemno nakrájené bílé zelí, šalotka…)

skleněné nudle (pro 2 porce asi 250g)
2 hrsti nesolených arašídů
hrst sušených krevet (můžete nahradit čerstvými – vařenými a vyloupanými)
sušená cibulka
koriandr
omáčka Nước chấm

Postup:
1. Připravte si omáčku Nước chấm  a zeleninu smíchejte v míse, aby bylo všeho všude rovnoměrně. Bambusové výhonky můžete nechat až k finálnímu servírování.
2. Skleněné nudle uvařte dle návodu (namočte je tak na 15min do vody a pak velmi krátce – max 1min povařte), konzistenci mají mít al dente.
3. Arašídy opražte na suché pánvi až budou mít krásnou, místy tmavěhnědou barvu. Poté v hmoždíři rozdrťte.
4. Sušené krevety lehce opražte také, popřípadě orestujte čerstvé.
5. Servírujte do mísy: nudle, mix zeleniny, krevety a promíchejte. Navrch posypte bambusové výhonky, nasekaný koriandr, arašídy, sušenou cibulku a přelijte omáčkou Nước chấm (nudle v ní nesmí být jako v polévce, ale ať je na dně taková příjemná loužička, z tohoto receptu je to asi půlka hotové omáčky)

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář