0

WEIZENBRÖTCHEN – pšeničné houky s prefermentem/polišem

11.4.2018

 

Pravé německé housky připravené s prefermentem/polišem, který je velkým pomocníkem vašemu zažívání  při trávení jakéhokoliv pečiva.

 

Ingredients
Preferment/Poliš
100 g Vody
100 g Pšeničné mouky hladké (T550)
0,1 g Čerstvého droždí

Hlavní těsto
Preferment
150 g Pšeničné mouky hladké (T550)
55 g Vody
5 g Soli
3 g Másla
10 g Cukru
5 g Čerstvého droždí

 

 

Jak na to:

  1. Smíchejte ingredience poliše dohladka. Nechte fermentovat při pokojové teplotě 16-20h (čas záleží na teplotě v pokoji, čím vyšší, tím kratší doba fermentace a naopak).
  2. Poté v kuch.robotu s hákem hněťte ingredience hlavního těsta po dobu 5min – zatím bez soli, cukru i másla.
  3. Teď teprve přidejte sůl, cukr a máslo. Nechte hnětat dalších 5min.
  4. Přikryjte těsto a nechte pracovat 30min.
  5. Těsto technikou skládání v míse přeložte a fermentujte dalších 30min.
  6. Těsto vyndejte z mísy, prohněťte rukou a rozdělte na 5 stených kousků. Vytvarujte z těsta pevné kuličky/housky.
  7. Vyložte housky na plech s pečícím papírem a nechte kynout 60min. Předehřejte si troubu na 230°C spolu s plechem naplněným vodou.
  8. Vykynuté housky postříkejte vodou a velmi ostrým nožem nebo žiletkou uprostřed nařízněte.
  9. Vyjměte z trouby plech s vodou a rychle vložte plech s houskami tak, aby jste ztratili co nejméně vytvořené páry i tepla.

 

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář