Avokádový dip mě speciálně napadl díky obědu, který jsem se rozhodla připravit na páře. Už nějakou dobu jsem tuhle myšlenku měla v hlavě, hlavně kvůli dressingu/dipu, který má dodat ten pravý šmrnc celkem často nudným chutím, kterých na páře docílíme. Víme přeci, že tuk je nositelem chuťe a i když smažené chutná skvěle, bohužel také není ideální pro každodenní konzumaci… Dip z avokáda vyšel skvěle, nechtěla jsem přidávat už ani žádný olej, avokádo obsahuje dostatečné množství tuku. A nehodí se jen k rybě na páře, ale i místo majonézy.
Ingredience (1 porce):
1/2 avokáda
1 lžička jablečného octa
1 lžička javorového sirupu
1 lžička (zarovnaná) sušeného česneku
1 až 2 lžičky sojové omáčky dle chuti
špetka soli a pepře
Postup:
1. Vše vložte do malého mixéru a rozmixujte. Pokud vlastníte jen velký mixér, kde by se dip ztratil, směs dokonale rozmačkejte a promíchejte vidličkou.
Žádné komentáře