0

CUKETOVÝ QUICHE

25.9.2015

Dostala jsem z tátovy zahrádky hromadu hromadu cuket, ale co s nima teďka? Kromě restovaný a kvašený přišel čas i na báječnej quiche!

Ingredience:

Na těsto (neboli z francouzštiny Pâte brisée)
300g hladké mouky
150g másla
špetka soli
125ml studené vody

Náplň
3 cukety (nebo 4 menší)
2 cibule
3 vejce
1 a 1/4 hrnku mléka (klasické, rýžové, mandlové…)
55g parmezánu
1/2 lžičky čersvého rozmarýnu

Postup:

  1. Cukety nakrájejte na tenké plátky, cibuli na půlkroužky, oboje vložte do mísy (nejlépe mísy do které můžete vložit síto), posypte lžičkou soli, promíchtejte a přikryté fólií vložte do lednice na 1-8h. Takto zeleninu odvodníme.
  2. Mouku smícháme se solí, začneme prohnětávat s máslem dokud nevzniknou drolené kusy těsta. Při hnětení postupně přimícháváme studenou vodu, dokud nedocílíme správné konzistence těsta (vláčné ale zároveň stále pevné, nedrolivé, nesuché, ale taky neblátivé), mně těsto vzalo asi okolo 100ml vody. Dejte do lednice odpočinout na 30min.
  3. Vyndejte zeleninu z lednice a všechnu vodu z ní ručně vymačkejte – čím víc, tím lépe! Jinak bude quiche příliš mokrý a blátivý.
  4. Vymažte formu na quiche tukem a vysypte moukou. Těsto rozvalte na lehce větší velikost než velikost formy (aby těsto vystačilo i do rohů a pokrylo celý vnitřek formy) a formu jím vyložte.
  5. Naskládejte zeleninu na těsto.
  6. Připravte si směs z vajíček, mléka, rozmarýnu, parmezánu, pepře a soli (soli přidejte maximálně 1/2 lžičky – koláč je už dost slaný ze zeleniny a parmezánu) a vše prokvedlejte, promíchejte. Směsí nakonec quiche zalijte.
  7. Vložte péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 45min, dokud není vrch krásně tmavě zlatý.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář