Milovala jsem ho, a doteď mi chyběl…a tak jsem si na něj konečně troufla, protože babička nastavila laťku sakramensky vysoko…
Ingredience:
2 plechovky krájených rajčat (nebo odpovídající množství čerstvých letních)
2 střední cibule
1 střední jablko
2 lžíce rajč.pasty
2/3 šálku přírodního cukru
1 šálek vinného octa
1 lžička soli
2ks nové koření
2ks hřebíček
1ks bobkový list
1. Rajčata rozmixujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a jablko nastrouháme.
2. Na pánvi osmahneme cibuli dozlatova, přilijeme rajčata a veškeré ostatní ingredience.
3. Vařte na mírném ohni za občasného míchání (může se připálit) cca hodinu.
4. Po vaření vyndejte kousky koření, kečup rozmixujte do hladka a přelijte do připravených, horkou vodou prolitých sklenic nebo skleněných lahví.
Tip: Do lahví kečup můžete přelít pomocí trychtýře s co největším otvorem.
Žádné komentáře