0

DROBENKOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

20.1.2016

Recept je pro 26cm dortovou formu. Můžete použít také formu na quiche, ale těsto může lehce přetékat, jako se to stalo mně na fotce. Nicméně, vešel se:)

Ingredience na drobenkové těsto:
500g hl.mouky
2,5 lžičky kypřícího prášku
200g změklého tuku (máslo/hera)
150g cukru krupice
1 vanilkovy cukr
2 vejce

Náplň:
1kg jablek
šťáva z 1 citronu
1 vanilkový cukr
50g cukru krupice

 Postup:
1. Veškeré ingredience na těsto vložte do mísy a mixérem vymixujte v drobenku, takže těsto není jeden kus ale spoustu malých kuliček.
2. Jablka nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s oběma cukry a šťávou z citronu.
3. Dortovou formu vyplňte formou zatlačování 2/3 drobenkového těsta a to na dně i po stranách (ty cca 6cm vysoké).
4. Vložte oslazená jablka (můžete je lehce zamáčknout, ať je povrch vyrovnaný)
5. Posypte zbylou 1/3 drobenkového těsta, tuto část ale už nezamačkávejte.
6. Pečte cca 50min na 180°C, dokud není povrch zlatý. V horkovzdušné troubě pečte cca na 160°C.

 

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář