Pokračujeme v sezónních receptech a momentálně se konkrétně „zbavujeme“ dýně. Z minulého receptu jsem měla zbylou červenou čočku a dohromady z toho vyšla výborná indická Kaddu (dýně) Rajma (fazole). Jako příloha jsou výborné placky Roti, které se vyrábí z celozrnné mouky. Z bílé zas více známý Naan. Tyhle dvě věci dohromady dají výborné, chuťově silné, syté, ale zároveň i zdravé sezónní jídlo. Roti se budu věnovat v jednom z příštích příspěvků.
…
Ingredience
1/2 větší cibule
3cm kus čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1/2 plechovky krájených nebo datlových rajčat
300g dýně hokkaido
1 a 1/2 hrnku červených fazolí
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
asi 500ml vody nebo vývaru
chilli dle chuti
sůl
…
Postup
1. Rozpalte pánev s olejem
2. Orestujte cibuli dozlatova, přidejte najemno nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, zarestujte a pak nakonec velmi nakrátko nasekaný česnek.
3. Přidejte koření, krátce zarestujte.
4. Přidejte dýni, zarestujte.
5. Přidejte rajčata, fazole, vodu a sůl, promíchejte a nechte vařit až do změknutí dýně.
Žádné komentáře