0

KOREJSKÉ PAK CHOI (Cheonggyeongchae doenjang-muchim)

12.6.2018

 

Tenhle dish skvěle funguje jako příloha, chuťově zábavný a žádná nuda. Nejvíc se asi hodí k dušené rýži a jednoduchému restovanému masu, kde chutě pak choi marinády vyniknou. A recept je jednoduchost sama, jen sehnat ty ingredience v asia shopu (mozna vam pomuze tenhle e-shop). V receptu zde napíšu originální verzi vč. nové, kterou jsem si s malou obměnou vytvořila doma, jelikož prostě doenjang pasta byla moc daleko a já moc líná pro ni dojít. Přesto to chutnalo skvěle.

 

Ingredience:
450g Pak Choi
1 česnek
2 lžíce korejské fermentované sojové pasty doenjang
nebo
2 lžíce světlé miso pasty
2 lžičky gochujang (pálivá pasta z chilli papriček)
2 lžičky sezamového oleje
špetka cukru

 

Jak na to:

  1. Pak choi nakrájejte na kousky tak akorát do pusy.
  2. Dejte napařovat (Tip: Jestli vaříte rýži v rýžovaru a máte i napařovací misku, jednoduše pak choi na chvíli k rýži přihoďte) nebo spařte 1-2min ve vroucí vodě až bílé části změknou. Ihned schlaďte studenou vodou a zbylou vodu vyždímejte, aby pak choi nezůstalo mokré, ale jen vlhké.
  3. Připravte si marinádu: nakrájejte česnek najemno a dobře smíchtejte s doenjang, gochujang, cukrem a olejem.
  4. Přimíchejte pak choi do marinády.

Při servírování můžete přidat sezamová semínka nebo chilli, kdo by ho ještě neměl dost:)

 

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář