0

ORIGINÁLNÍ THAJSKÉ ČERVENÉ CURRY

27.2.2017

U thajského curry se můžete v podstatě rozhodnout sami, jaký druh proteinu i zeleniny v něm chcete mít. Základ je nachucení a postup vaření omáčky. Takže si do něj klidně dejte maso, tofu, tempeh, mořské plody nebo třeba i fazole, a jako zeleninu papriky, mrkev, cuketu, dýni, mladý hrášek, mladé hráškové lusky, brokolici, bambus, cibuli… Poměry zeleniny a zvoleného proteinu jsou také na vás, recept je v tomhle směru pouze orientační. Při podávání spojte s autentickou chutí thajské jasmínové rýže.

Ingredience:


375ml kokosového mléka
2 hrnky zeleniny dle vašeho výběru (já zvolila červenou a zelenou papriku, mrkev, brokolici)
4 lžíce pasty red curry
500g masa/tofu nebo kombinace obou…
250ml vývaru
2 lžíce rybí omáčky
2-3 lžíce palmového cukru
1 plnou hrst thajské bazalky

A to vše nakrájené na velikost sousta…

Postup

1. 125ml kokosového mléka vlijte do pánve, v něm rozmíchejte curry pastu a nechte vyvařit, až uvidíte, že se tuk z mléka odděluje.

2. Přidejte maso/tofu (pokud použijete tofu, nakrájejte si jej na obdélníčky jako na obrázku a nejprve jej osmažte na pánvi – zatáhne se a zpevní), vývar, zbytek mléka, nakrájený palmový cukr nadrobno a rybí omáčku. Pokud máte kousky masa větší, chvilku jej po vmíchání povařte, až je maso tak způlky uvařené. Pokud máte menší kousky nebo tofu, můžete rovnou přejít k bodu 3.

3. Přidejte zeleninu. V tuto chvíli záleží na tom, jakou používáte – tvrdší jako mrkev nebo brokolici vložte jako první, měkčí jako je paprika vkládejte až více před koncem. Vše je to jen o cviku a poznání každé jednotlivé potraviny. Na konci by měla být všechna zelenina uvařená, ale stále křupavá. Jestli se vám ale některá ze zelenin rozvaří, nezoufejte, příště to vychytáte zas o něco líp.

4. Na konci vaření ještě přidejte thajskou bazalku a odstavte z plotny.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář