0

PODZIMNÍ POLÉVKA S DÝNÍ A KADEŘÁVKEM

6.10.2020

Podzim je tu 🍂🍁 Tahle sezónní polévka lehce zahuštěná máslovou jíškou udělala náš vstup do těchto chladných dní o tolik lepší 🧡 Tahle verze už je 100% podzimní, ale můžou se do ní vejít i poslední kousky léta třeba v podobě rajčat. Kouzlo je, že si ji prostě můžete udělat zcela po svém. Do dokonalosti ji pak ještě přivede vyvařený tvrdý okraj parmezánu, který už nikdo nechce a ani nemůže jíst, lahůdkové droždí, libeček a tymián. Výborně se hodí jako lehká a chutná večeře. A kdo by si ji chtěl ještě trošku vytunit, tak s čerstvým domácím kvasovým chlebem k tomu nebo nalámaným v ní je dokonalá. Taková malá miska podzimní lásky.

Ingredience

1 velká cibule
1 velká mrkev
1 velká kořenová petržel
4-6 listů kadeřávku (levou a pravou část listu vždy odtrhněte od tvrdšího středu/stonku)
1/2 dýně hokkaido
2 stroužky česneku (nebo sušený)
4-6 naběraček červených vařených fazolí
asi 5cm tvrdého okraje parmezánu
lahůdkové droždí (cca 2 PL)
tymián
libeček
2 PL mouky a 2 PL másla na jíšku
400ml vývaru
voda

Postup

1. Cibuli, mrkev, petržel, dýni a středy kadeřávku nakrájejte na přibližně stejné kostičky/kousky.

2. V hrnci na olivovém oleji orestujte nejdřív mrkev, petržel, (začněte s nejtvrdší zeleninou) pak kadeřávkové středy, cibuli, dýni a nakonec natrhané měkkší listy kadeřávku a nastrouhaný česnek.

3. Přidejte fazole, zalijte vývarem a dolijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená nad její hladinou tak 2cm.

4. Přidejte kousek parmezánu, sůl, pepř a lahůdkové droždí dle chuti, tymián a vařte doměkka.

5. Mezitím si připravte jíšku z mouky a másla v poměru 1:1 a s tou pak polévku zashustěte. Nakonec ještě chvíli povařte. Do hotové horké polévky nakonec přidejte libeček.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář