0

REBARBOROVÝ KOLÁČ

5.5.2020

Rebarborový koláč s pudinkem a drobenkou je na blogu už nějakou tu dobu (jen jsem pro tento post zaktualizovala datum:). Přesto je to stále srdeční záležitost, protože pudink a drobenka byly moje dětství. Sezóna rebarbory začala a tak je ideální čas si zavzpomínat a udělat si tenhle koláč znova. Chutě nejsou nijak neobyčejné a zvláštní, jednoduchá sladká vanilková chuť s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá, a proto jím nepohrdnou i vybiravé děti. Nebo partneři. 🙃

Ingredience:
200g mouky
100g másla
1 žloutek
75g cukru
2 lžičky kypřícího prášku

1 sáček vanilkového pudinku
300ml mléka
2 lžíce cukru

500g rebarbory
2 lžíce cukru na oslazení rebarbory

Drobenka:
100g hrubé mouky
75g krupicového cukru
75g másla

Postup:
1. Z mouky smíchané s kypř.práškem (aby se prášek rovnoměrně rozprostřel), másla, žloutku a cukru uhněteme těsto, které rozprostřeme mačkáním prsty do dortové formy vymazané tukem a vysypané moukou. Dejte péct do rozehřáté trouby na 180°C (horní/dolní ohřev) na 20min.
2. Očistěte rebarboru, nakrájejte na 0,5cm kousky a oslaďte.
3. Uvařte pudink z pudinkového prášku, mléka a cukru (postup najdete na obalu pudinku, použijte pouze 300ml mléka místo uvedených 500ml).
4. Oslazenou rebarboru smíchejte s vychladlým pudinkem a rozprostřete na upečený těstový základ.
5. Vyrobte drobenku rychlým prohnětením ingrediencí a posypte povrch koláče.
6. Dejte péct na 180°C dokud nebude drobenka napovrchu krásně zlatá (cca 35min)

Mohlo by se vám také líbit

2 Comments

  • Odpovědět Hana 21.5.2016 at 13:08

    REBARBOROVÝ KOLÁČ S PUDINKEM A DROBENKOU JE OPRAVDU DOBRÝ A OSVĚŽUJÍCÍ.

    • Odpovědět PassionFood 10.2.2017 at 10:24

      To mě těší, že vám taky chutná :)

    Napsat komentář: PassionFood Cancel Reply