Tempeh je opravdu zdravá forma zpracování sojových bobů (více info o tempehu zde). Jeho chuť ale ne každému sedí a podobnými pocity jsem si zezačátku prošla i já. Jak se ale tak stává, jednou mi bleskl hlavou jednoduchý nápad na marinádu. Od té doby tempeh miluji a nedám na něj dopustit. Zamilujte se i vy :)
Ingredience:
200g tempehu (typ marinovaný nebo smažený)
6 lžiček sojové omáčky
3 lžičky cukru
3 lžičky citronové/limetkové šťávy
Marináda je tedy poměr 2:1:1 (sojovka : cukr : citronová šťáva)
Postup:
1. Sojovou omáčku, cukr a šťávu smíchejte dohromady, dokud se cukr nerozpustí.
2. Tempeh nakrájejte na kostičky, osmahněte na trošce oleje na pánvi (je možno i bez oleje).
3. Nakonec na tempeh vlijte připravenou marinádu, rychle na pánvi prohoďte, ať se marináda dostane všude a nechte jen pár sekund omáčku vypařit a vytvořit kolem tempehových kostiček jakýsi lehce lepkavý obal.
Tenhle tempeh dělám nejraději s vařenou rýží a s červenou čočkou na červeném kari s kokosovým mlékem.
Žádné komentáře