0

GRILLED CHEESE

16.6.2021

Znáte americký grilled cheese?

Celkem banalita. Ale pokud potřebujete něco rychlého, teplého a panini a podobné už vás nebaví, je grilled cheese skvělou volbou.

Dneska vám ve spolupráci s amazonia.cz ukážu BBQ vegetariánskou verzi s Tender Jackem.

Výhodou tohohle teplého sandwiche je i to, že si dovnitř můžete dát náplně kolik jen chcete, až vám rozteklý sýr bude lézt i ušima.

Ingredience:

2 1,5cm plátky chleba (klidně staršího)
1 balení Smokey BBQ Tender Jack
1 lžíce světlé sojové omáčky
nastrouhaný sýr (cheddar, gouda, ementál – dle vlastní volby)
4 lžičky majonézy

1. Předehřejte si pánev na mírný střední oheň. Základem je sendvič rozehřívat pomalu, aby se sýr vevnitř stačil při opékání roztéct. Obě venkovní strany chleba rovnoměrně namažte majonézou. Můžete použít i změklé máslo, které chutná také skvěle, ale osobně mám pocit, že majonéza funguje líp a je po ní krásně rovnoměrně opečený povrch.

2. Tender jack smíchejte se sojovou omáčkou a buď natrhejte vidličkou nebo nakrájejte nožem, abyste docílili tzv. trhaného efektu. Naložte na nenamazanou část (tedy vnitřní) jednoho plátku chleba a naklaďte sýra, kolik si jen přejete. Přiklopte nenamazanou stranou druhého plátku chleba.

3. Dejte chleba na pánev a pomalu opékejte z každé strany klidně i 10min. Průběžně kontrolujte. Nakonec se vám vytvoří extra křupavý topinkový sendvič s roztečeným sýrem vevnitř. Pro osvěžení servírujte třeba se zelným salátem vaší preference. Já jsem zvolila mladé zelí s natenko nakrájenou červenou cibulí, čerstvý kopr a petržel, to vše promíchané s mixem jogurtu a majonézy v poměru 1:1 a zakápnuté šťávou z citronu. Dosolte a dopepřete.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář