Znáte americký grilled cheese?
Celkem banalita. Ale pokud potřebujete něco rychlého, teplého a panini a podobné už vás nebaví, je grilled cheese skvělou volbou.
Dneska vám ve spolupráci s amazonia.cz ukážu BBQ vegetariánskou verzi s Tender Jackem.
Výhodou tohohle teplého sandwiche je i to, že si dovnitř můžete dát náplně kolik jen chcete, až vám rozteklý sýr bude lézt i ušima.
…
Ingredience:
2 1,5cm plátky chleba (klidně staršího)
1 balení Smokey BBQ Tender Jack
1 lžíce světlé sojové omáčky
nastrouhaný sýr (cheddar, gouda, ementál – dle vlastní volby)
4 lžičky majonézy
…
1. Předehřejte si pánev na mírný střední oheň. Základem je sendvič rozehřívat pomalu, aby se sýr vevnitř stačil při opékání roztéct. Obě venkovní strany chleba rovnoměrně namažte majonézou. Můžete použít i změklé máslo, které chutná také skvěle, ale osobně mám pocit, že majonéza funguje líp a je po ní krásně rovnoměrně opečený povrch.
2. Tender jack smíchejte se sojovou omáčkou a buď natrhejte vidličkou nebo nakrájejte nožem, abyste docílili tzv. trhaného efektu. Naložte na nenamazanou část (tedy vnitřní) jednoho plátku chleba a naklaďte sýra, kolik si jen přejete. Přiklopte nenamazanou stranou druhého plátku chleba.
3. Dejte chleba na pánev a pomalu opékejte z každé strany klidně i 10min. Průběžně kontrolujte. Nakonec se vám vytvoří extra křupavý topinkový sendvič s roztečeným sýrem vevnitř. Pro osvěžení servírujte třeba se zelným salátem vaší preference. Já jsem zvolila mladé zelí s natenko nakrájenou červenou cibulí, čerstvý kopr a petržel, to vše promíchané s mixem jogurtu a majonézy v poměru 1:1 a zakápnuté šťávou z citronu. Dosolte a dopepřete.
Žádné komentáře