0

Follow @ Instagram

O mně I About me

E-Shop - COMING SOON

LINECKÉ CUKROVÍ

1.12.2022

Nejlepší linecké cukroví. Ano, takových nadpisů a popisů je na internetu nespočet. Jenže tohle je opravdu výborné a roky je doma stálicí. Už jenom ty tři žloutky, no nezní to nevšedně? Protože je těsto hodně křehké, o to víc je důležité ho zpracovávat ještě studené, aby se s ním dobře pracovalo, vykrajovalo a v troubě se nerozteklo. … Ingredience 230g pšeničné hladké mouky150ml lehce změklého másla110g moučkového cukru3 žloutky … 1.Vypracujte těsto – Mouku s cukrem prosejte, vytvořte důlek a…

Více

ZELENÁ JALAPEÑO CHILLI OMÁČKA

Dosbírali jsme poslední úrodu jalapenos, která nám rostla na terase a nadělali z nich jalapeňo poppers (smažené papričky v trojobalu plněné krémovým sýrem a slaninou), naložili dvě litrovky a vyrobili hot sauces, neboli pálivé chilli omáčky. A právě na omáčku vám sem přináším recept.…

1.11.2022

PAIN DE MIE

Toustový chléb s měkkou a vláčnou střídou, nasládlou chutí díky přidanému cukru a vůní másla. Tak by se dal popsat Pain de Mie. Recept je celkem přímý, jednoduchý, chleba se peče ve formě a proto ani není náročný na tvarování. Pokud máte chuť na…

24.9.2022

ZIMNÍ KOŘENĚNÁ BÁBOVKA S JABLEČNÝM PYRÉ A ČERNÝM PEPŘEM

Po 10ti měsících, kdy se mi narodila dcerka jsem konečně zpět s novým příspěvkem! Tenhle bundt cake nebo bábovku ráda nazývám jako zimní, protože je plná hřejivého koření vč. špetky černého pepře. Na poslední chladné dny je to ideální rozlučka se zimou! … Ingredience…

6.4.2022

GRILLED CHEESE

Znáte americký grilled cheese? Celkem banalita. Ale pokud potřebujete něco rychlého, teplého a panini a podobné už vás nebaví, je grilled cheese skvělou volbou. Dneska vám ve spolupráci s amazonia.cz ukážu BBQ vegetariánskou verzi s Tender Jackem. Výhodou tohohle teplého sandwiche je i to,…

16.6.2021

JAPONSKÉ CURRY

V naší domácnosti asi nejoblíbenější verze ze všech hovězích stew. Sladkost z jablkového pyré a slaná umami chuť ze sojové omáčky – to jsou jedny z elementů tohohle pokrmu. Samotné vaření sežere trošku víc času, ale na rozpadající se hovězí se vždycky vyplatí počkat.…

23.3.2021

Crêpes Suzette

Aneb také recept na palačinkové těsto, ze kterého se povede i ta první! Že to zní jako fikce? Opravdu ne, od té doby co používám tento recept je jedna jako druhá, včetně té zapeklité první. S palačinkami podle Suzette jste se mnozí určitě už…

3.3.2021

ITALSKÝ HRUŠKOVO-MANDLOVÝ KOLÁČ

Tenhle koláč na blogu rozhodně nesmí chybět. Je úžasný v podílu ovoce/těsto a šťavnatou hrušku dostanete doslova v každém soustu. Díky tomu aní není potřeba těsto moc přeslazovat. Těsto se skládá převážně z mletých mandlí a mouky je pomálu. Recept je uzpůsobený na kulatou…

24.2.2021

Bún Cá Hồi

Neboli vietnamská rybí polévka s lososem. Obvykle se Bún Cá servíruje s kousky kapra, lososová verze je ale chuťově přijatelnější pro ty z vás, kteří prostě kapra nemusíte. Samotný vývar je z kapřích kostí, nebojte se ale, že bude zapáchat rybinou. Tahle polévka je…

27.1.2021

Nước chấm – VIETNAMSKÁ OMÁČKA

Po větší odmlce je tu další recept, dnes na tradiční vietnamskou omáčku Nước chấm. Určitě většina z vás ví o co jde, a kdo neví, měl by to rychle napravit a navštívit pražskou Sapu, kde lze ochutnat tradiční vietnamské speciality nebo kvalitní vietnamskou restauraci,…

16.1.2021