0

Follow @ Instagram

O mně I About me

E-Shop - COMING SOON

Nước chấm – VIETNAMSKÁ OMÁČKA

16.1.2021

Po větší odmlce je tu další recept, dnes na tradiční vietnamskou omáčku Nước chấm. Určitě většina z vás ví o co jde, a kdo neví, měl by to rychle napravit a navštívit pražskou Sapu, kde lze ochutnat tradiční vietnamské speciality nebo kvalitní vietnamskou restauraci, které se po ČR stále rozrůstají. V Sapě si pak rovnou můžete nakoupit ingredience, pokud se rozhodnete zkusit si jednu ze specialit uvařit doma. Ingredience: 500ml vody 60ml rybí omáčky 150g třtinového cukru 60ml limetkové šťávy…

Více

„NEJZDRAVĚJŠÍ“ VEGANSKÁ VÁNOČKA

Tak jsem tu po čase s dalším příspěvkem. Jak už nadpis napovídá, tenhle vánoční kousek bude veganský. Ona zas tak zdravá asi nebude žádná vánočka, ale když to uvedu na pravou míru, tak asi bude prostě škodit nejmíň a pochutnáte si zároveň. Ingredience 500g…

7.12.2020

INDICKÁ KADDU RAJMA S PLACKOU ROTI

Pokračujeme v sezónních receptech a momentálně se konkrétně „zbavujeme“ dýně. Z minulého receptu jsem měla zbylou červenou čočku a dohromady z toho vyšla výborná indická Kaddu (dýně) Rajma (fazole). Jako příloha jsou výborné placky Roti, které se vyrábí z celozrnné mouky. Z bílé zas…

9.10.2020

PODZIMNÍ POLÉVKA S DÝNÍ A KADEŘÁVKEM

Podzim je tu 🍂🍁 Tahle sezónní polévka lehce zahuštěná máslovou jíškou udělala náš vstup do těchto chladných dní o tolik lepší 🧡 Tahle verze už je 100% podzimní, ale můžou se do ní vejít i poslední kousky léta třeba v podobě rajčat. Kouzlo je,…

6.10.2020

AUTENTICKÁ PHỞ GÀ

Jak už víte, na Vietnamu si taky ulítáváme, takže tady je úžasný recept na autentickou kuřecí polévku Pho Ga. Při čtení možství potřebných surovin se recept může zdát složitý, ale jde jen o to, uvědomit si a ujasnit celý proces. Až se to v…

2.9.2020

KAISERKY

Pár receptů na různé housky a bulky tady na blogu je, ale úplně jednoduché, dobré, bez poliše (se kterým proces zabere ne pár hodin, ale pár dní) tu ještě nejsou. A kdy by se měly hodit víc, než teď, kdy všichni máme setrvávat co…

20.7.2020

CELOZRNNÉ HOUSKY S LNĚNÝMI A DÝŇOVÝMI SEMÍNKY

Jako u spousty receptů na pečivo, které zde najdete, i tyhle houstičky budou potřeba připravit už večer předem. Jsou chuťově výrazné, kompletně celozrnné, ale zároveň díky přes noc namočeným semínkům a předpřipravenému kvásku s předtěstem tak vláčné! Jedna z jasných voleb pro milovníky zdravé…

8.6.2020

REBARBOROVÝ KOLÁČ

Rebarborový koláč s pudinkem a drobenkou je na blogu už nějakou tu dobu (jen jsem pro tento post zaktualizovala datum:). Přesto je to stále srdeční záležitost, protože pudink a drobenka byly moje dětství. Sezóna rebarbory začala a tak je ideální čas si zavzpomínat a…

5.5.2020

KOPŘIVOVÝ ICE TEA SIRUP

To jsem jednou takhle měla velký oči a koupila si 250g sušené kopřivy na čaj. No jo, jenže rok uplynul a já si říkám, co s tím. Moc jsem s tím nehnula. A ještě k tomu nepřející fakt, že léčivé účinky sušených bylin vydrží…

7.4.2020

KARAMELIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK (S KŘEPELČÍMI VEJCI)

Tenhle recept je tradiční vietnamský pokrm. Už jako malá jsem si zamilovala tátovu slepici na karamelu a tahle úprava masa zůstala stále jednou z mých nejoblíbenějších. Maso je výrazné, slané, ale i sladké s notnou dávkou umami. Obyčejně se servíruje i s vařenými křepelčími…

2.4.2020