0

Follow @ Instagram

O mně I About me

E-Shop - COMING SOON

KAISERKY

Pár receptů na různé housky a bulky tady na blogu je, ale úplně jednoduché, dobré, bez poliše (se kterým proces zabere ne pár hodin, ale pár dní) tu ještě nejsou. A kdy by se měly hodit víc, než teď, kdy všichni máme setrvávat co…

20.7.2020

CELOZRNNÉ HOUSKY S LNĚNÝMI A DÝŇOVÝMI SEMÍNKY

Jako u spousty receptů na pečivo, které zde najdete, i tyhle houstičky budou potřeba připravit už večer předem. Jsou chuťově výrazné, kompletně celozrnné, ale zároveň díky přes noc namočeným semínkům a předpřipravenému kvásku s předtěstem tak vláčné! Jedna z jasných voleb pro milovníky zdravé…

8.6.2020

REBARBOROVÝ KOLÁČ

Rebarborový koláč s pudinkem a drobenkou je na blogu už nějakou tu dobu (jen jsem pro tento post zaktualizovala datum:). Přesto je to stále srdeční záležitost, protože pudink a drobenka byly moje dětství. Sezóna rebarbory začala a tak je ideální čas si zavzpomínat a…

5.5.2020

KOPŘIVOVÝ ICE TEA SIRUP

To jsem jednou takhle měla velký oči a koupila si 250g sušené kopřivy na čaj. No jo, jenže rok uplynul a já si říkám, co s tím. Moc jsem s tím nehnula. A ještě k tomu nepřející fakt, že léčivé účinky sušených bylin vydrží…

7.4.2020

KARAMELIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK (S KŘEPELČÍMI VEJCI)

Tenhle recept je tradiční vietnamský pokrm. Už jako malá jsem si zamilovala tátovu slepici na karamelu a tahle úprava masa zůstala stále jednou z mých nejoblíbenějších. Maso je výrazné, slané, ale i sladké s notnou dávkou umami. Obyčejně se servíruje i s vařenými křepelčími…

2.4.2020

FALAFEL

  Jako pro převážně vegetariánsky se stravující bytost není vždy lehké sehnat něco rychlého k snědku ve městě, nebo připravit si jinou svačinu než chleba – houska – chleba – houska…. Již nějaký čas žiji v německu a jsem nesmírně vděčná za místní skvělé…

3.8.2019

PÁNEV Z ČERVENÉ ČOČKY, HRÁŠKOVÝCH LUSKŮ A BASMATI RÝŽE

Aneb keep it simple. Když to chce rychlý, zdravý a nenáročný jídlo, hodit všechno do jedný pánve nebo hrnce funguje zaručeně pokaždý. V tomhle receptu vynechám množství, je to hlavně o vaší chuti. Rýži s čočkou skombinujte přibližně 1:1 a lusků si dopřejte, kolik…

5.3.2019

ZWETSCHGENDATSCHI – tradiční bavorský švestkový koláč

  Sezónní ovoce, cukru pomálu a přesto tak skvěle chutná – to dělá z tohohle receptu další z mých favoritů. Tentokrát je to tradiční bavorský koláč Zwetschgendatschi ze švestek. Ovoce ale můžete klidně nahradit meruňkama, jahodama, jablky a nebo co vás napadne nebo je…

10.10.2018

SVĚTLÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB BORDELAISE

  Tenhle chleba se stal mým nejoblíbenějším od první chvíle. Asi dokonalý poměr pšeničné a žitné mouky a kvásku ho dělá tak voňavým. Žádné koření není třeba a proto se díky jeho jednoduchosti hodí úplně ke všemu. Pórování je nepravidelné. To je to, co mě…

13.9.2018

TIRAMISU

Žádná náhražka, žádný tvaroh, žádná smetana. Prostě autentické tiramisu jaké má být. Tohle množství se krásně vejde do formy 20×20 cm a stačí pro 4 osoby. Ingredience: 2 vejce250g mascarponešpetka soli2,5 lžíce cukrušálek espressa2 malé panáky Amarettapiškoty savoiardikakao Jak na to: Oddělte bílky od žloutků.…

24.6.2018