0

Follow @ Instagram

O mně I About me

E-Shop - COMING SOON

KOPŘIVOVÝ ICE TEA SIRUP

To jsem jednou takhle měla velký oči a koupila si 250g sušené kopřivy na čaj. No jo, jenže rok uplynul a já si říkám, co s tím. Moc jsem s tím nehnula. A ještě k tomu nepřející fakt, že léčivé účinky sušených bylin vydrží…

7.4.2020

KARAMELIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK (S KŘEPELČÍMI VEJCI)

Tenhle recept je tradiční vietnamský pokrm. Už jako malá jsem si zamilovala tátovu slepici na karamelu a tahle úprava masa zůstala stále jednou z mých nejoblíbenějších. Maso je výrazné, slané, ale i sladké s notnou dávkou umami. Obyčejně se servíruje i s vařenými křepelčími…

2.4.2020

FALAFEL

  Jako pro převážně vegetariánsky se stravující bytost není vždy lehké sehnat něco rychlého k snědku ve městě, nebo připravit si jinou svačinu než chleba – houska – chleba – houska…. Již nějaký čas žiji v německu a jsem nesmírně vděčná za místní skvělé…

3.8.2019

PÁNEV Z ČERVENÉ ČOČKY, HRÁŠKOVÝCH LUSKŮ A BASMATI RÝŽE

Aneb keep it simple. Když to chce rychlý, zdravý a nenáročný jídlo, hodit všechno do jedný pánve nebo hrnce funguje zaručeně pokaždý. V tomhle receptu vynechám množství, je to hlavně o vaší chuti. Rýži s čočkou skombinujte přibližně 1:1 a lusků si dopřejte, kolik…

5.3.2019

ZWETSCHGENDATSCHI – tradiční bavorský švestkový koláč

  Sezónní ovoce, cukru pomálu a přesto tak skvěle chutná – to dělá z tohohle receptu další z mých favoritů. Tentokrát je to tradiční bavorský koláč Zwetschgendatschi ze švestek. Ovoce ale můžete klidně nahradit meruňkama, jahodama, jablky a nebo co vás napadne nebo je…

10.10.2018

SVĚTLÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB BORDELAISE

  Tenhle chleba se stal mým nejoblíbenějším od první chvíle. Asi dokonalý poměr pšeničné a žitné mouky a kvásku ho dělá tak voňavým. Žádné koření není třeba a proto se díky jeho jednoduchosti hodí úplně ke všemu. Pórování je nepravidelné. To je to, co mě…

13.9.2018

TIRAMISU

Žádná náhražka, žádný tvaroh, žádná smetana. Prostě autentické tiramisu jaké má být. Tohle množství se krásně vejde do formy 20×20 cm a stačí pro 4 osoby. Ingredience: 2 vejce250g mascarponešpetka soli2,5 lžíce cukrušálek espressa2 malé panáky Amarettapiškoty savoiardikakao Jak na to: Oddělte bílky od žloutků.…

24.6.2018

KOREJSKÉ PAK CHOI (Cheonggyeongchae doenjang-muchim)

  Tenhle dish skvěle funguje jako příloha, chuťově zábavný a žádná nuda. Nejvíc se asi hodí k dušené rýži a jednoduchému restovanému masu, kde chutě pak choi marinády vyniknou. A recept je jednoduchost sama, jen sehnat ty ingredience v asia shopu (mozna vam pomuze…

12.6.2018

HRÁŠKOVÝ KRÉM S PARMEZÁNEM

  Jednoduchá klasika. Klasický recept. I kdybyste se snažili, tak tenhle recept nelze pokazit. Foolproof.   Ingredience: 350g mladého hrášku (může být i mražený) 625ml vody nebo ideálně vývaru (nesoleného – pokud máte solený, upravte množství soli v receptu) 1 větší cibule přepuštěné máslo…

8.6.2018

VELIKONOČNÍ KUŘE S NÁDIVKOU Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Jelikož máme na zahradě stále hromadu medvědího česneku, nezbývá než pokračovat s těmito recepty dál. Nějaký recept na nadívané velikonoční kuře už asi určitě znáte a co se týče velikonoc je už taky celkem pozdě, ale to nic nemění na tom, že je tahle…

25.4.2018