0

Follow @ Instagram

O mně I About me

E-Shop - COMING SOON

PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

  A je tu každoroční klasika. Klasický recept na medvědí pesto.   Ingredience: 200g medvědího česneku 100g strouhaného parmezánu 100g piniových nebo slunečnicových semínek 150g olivového oleje šťáva z 3/4 většího citrónu nebo 1 malého sůl   Jak na to: Do mixéru vložte semínka,…

23.4.2018

ASIJSKÁ MISKA Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU, RÝŽE A PINTO FAZOLÍ

Za zahradou jsem našla tuny medvědího česneku, a musím říct, že dneska už mi asi nic větší radost neudělá. Neváhala jsem ani minutu a hned ho použila do super jednoduchého receptu, po kterým jsem se cítila tak dobře a byl zároveň tak dobrý! Asijský věci…však…

19.4.2018

RANNÍ KÁVOVÉ DETOX SMOOTHIE

Máte rádi kávu? A co takhle si ji dát ve smoothie jako snídani? Tohle smoothie je díky oříškům tak krásně krémový. Ovoce a oříšky vám dodají potřebné vitamíny a minerály, kurkuma a skořice zas působí jako antioxidant. Dohromady úžasná kombinace a cítím se po…

17.4.2018

WEIZENBRÖTCHEN – pšeničné houky s prefermentem/polišem

  Pravé německé housky připravené s prefermentem/polišem, který je velkým pomocníkem vašemu zažívání  při trávení jakéhokoliv pečiva.   Ingredients Preferment/Poliš 100 g Vody 100 g Pšeničné mouky hladké (T550) 0,1 g Čerstvého droždí Hlavní těsto Preferment 150 g Pšeničné mouky hladké (T550) 55 g Vody 5 g Soli 3 g Másla…

11.4.2018

BULGUROVÝ SALÁT S GRANÁTOVÝM JABLKEM, RUKOLOU A VLAŠSKÝMI OŘECHY

Svatý Martin  je za námi, 4 dny jsme dojídali husu, kaldoun i paštiku. Toužili jsme po něčem už konečně lehčím. A tak nás po svatomartinských hodech potěšil právě tenhle salát plný chutí.   Ingredience: 140g bulguru 250ml vroucí vody 40-50g vlaškých ořechů 1/2 granátového…

23.11.2017

ŽITNÝ CHLÉB SMÍŠENÝ (65/35)

Klasický chléb, který si pamatujou děti z DDR. Já vím, píšu v češtině, pro čechy… ale když mě přítel požádal, ať mu jeho dětská léta připomenu, nebyla bych to já, abych to aspoň nezkusila a ještě k tomu, když jde o pečení chleba. Chuť…

14.9.2017

DÝŇOVÝ SALÁT SE ŠPENÁTEM, PINIOVÝMI SEMÍNKY A FETOU

Ingredience: 600g dýně hokkaido 1 červená cibule 1 lžička mleté sladké papriky 45g piniových semínek 100g sýru feta hrst čerstvého špenátu šťáva z 1 pomeranče Postup: 1. Dýni můžete oloupat, ale nemusíte – dle tvrdosti šlupky. Nakrájejte na kostičky cca 1x1cm a vařte ve osolené vroucí…

1.9.2017

RAW ENERGY KULIČKY

Jako zdravé mlsání, jako doplňek energie, chutné a výživné. Ingredience: 1 hrnek ovesných vloček 2/3 hrnku sušeného kokosu 1/2 hrnku mletých lněných semínek 1/2 hrnku arašídového másla 1/3 hrnku medu/javorového sirupu/jiného sirupu 1/4 hrnku kakaa 1 lžíce chia semínek 1 lžička vanilky Postup: 1.…

19.5.2017

PESTO Z MLADÉHO HRÁŠKU

Protože se převážně snažím stravovat vegansky, často ráno řeším co k snídani. Oblíbila jsem si zeleninové pomazánky od Alnatury, ale ne vždy je mám v lednici a přecijen to chce po čase trochu obměnit. Proto jsem se rozhodla začít zkoušet vlastní domácí. O tom,…

29.3.2017

ORIGINÁLNÍ THAJSKÉ ČERVENÉ CURRY

U thajského curry se můžete v podstatě rozhodnout sami, jaký druh proteinu i zeleniny v něm chcete mít. Základ je nachucení a postup vaření omáčky. Takže si do něj klidně dejte maso, tofu, tempeh, mořské plody nebo třeba i fazole, a jako zeleninu papriky,…

27.2.2017