0

Follow @ Instagram

O mně I About me

E-Shop - COMING SOON

VEGANSKÉ FAZOLE V TOMATOVÉ OMÁČCE

Jestli máte v oblibě fazole v tomatové omáčce z konzervy a chcete si je udělat 1000x chutněji doma, nebo si je předpřipravit na budoucí cesty, tento recept je pro vás. V těchto fazolích je tradičně trochu slaniny a tím pádem i trochu uzené příchutě.…

30.1.2017

RAW FERRERO ROCHER

Jsou Vánoce, to víme :) Kromě klasického cukroví, jsem kvůli rychlosti a pohodě, a i v neposlední řadě – zdraví, zvolila RAW recept. V tomto případě Ferrero Rocher. Jak už jsem psala, je to jednoduché, rychlé a i zdravější než klasické cukroví. … Ingredience…

17.12.2016

DOMÁCÍ TEMPEH

Je jednoduchý, je ještě levnější, a prostě máte radost, že jste si zas něco svýho vyrobili doma. Ingredience: 2 hrnky bio soji (400g) namočené přes noc 4 lžíce jablečného octa 3/4 lžičky tempeh starteru Postup: 1. Namočenou sóju důkladně propláchněte 2. Vařte 30min – 60min…

14.11.2016

AVOKÁDOVÝ DIP

Avokádový dip mě speciálně napadl díky obědu, který jsem se rozhodla připravit na páře. Už nějakou dobu jsem tuhle myšlenku měla v hlavě, hlavně kvůli dressingu/dipu, který má dodat ten pravý šmrnc celkem často nudným chutím, kterých na páře docílíme. Víme přeci, že tuk…

3.11.2016

Jak na mungo klíčky

Je podzim, blíží se zima a proto je ten pravý čas začít klíčit. Klíčky jsou v těchto obdobích ta nejčerstvější, nejsilnější a nejzdravější potravina, kterou si můžete dopřát. Klíčení všeobecně trvá asi 5-7 dní, záleží na druhu fazolí (soja, čočka, mungo…). Tentokrát se budu…

19.10.2016

OKARA DONUT BROWNIES

Pokud se doma pokoušíte dělat domácí tofu, určitě vám vždycky zbyde sojová vláknina. Tahle hmota se nazývá Okara, a tenhle recept vám ukáže, jak i okaru chutně využít. Sladké kakaové donuty, které jsou vláčné skoro jako brownies. Málo mouky, místo toho soja. To zní…

23.9.2016

KRÉM Z GRILOVANÉ PAPRIKY A KVĚTÁKU

Jsem milovníkem grilované papriky a po delší době jsem se rozhodla opět udělat nějakou tu polévku/krém. Léto plné návštěv a grilovaček, kdy se hlavně sejdete s přáteli a s jídlem se tak nějak všem přizpůsobíte, přecejen přineslo i o něco míň lehčí pocit. A…

31.8.2016

PEČENÝ MÜSLI ZÁKLAD S MEDEM A MELASOU

Stačilo pár informací o tom, jak na naše zdraví působí veškeré běžné kupované müsli (spousta cukru a palmového tuku, který obsahuje celkem dost cholesterolu), které ale tak krásně křupe a i chutná. Jako zastánce zdravé (ale taky nepřehnané :) výživy jsem přemýšlela, jak tyhle…

5.7.2016

CELOZRNNÝ HOUSTIČKOVÝ „VĚNEC“

Ingredience: 250g celozrnné pšeničné mouky 150g hladké mouky 1 pytlík sušeného droždí 1 lžička soli 1 lžička cukru 2 lžíce oleje 250ml vlažné vody Postup: 1. Smíchejte suché ingredience. 2. Přilijte mokrou část a vmíchejte. 3. Rukama vypracujte hladké, nelepivé těsto. 4. Vytvořte 9…

28.6.2016

DOKONALÁ MAJONÉZA ZA MINUTU

Jelikož se plánuji věnovat v příštích příspěvcích vietnamské bagetě Bánh mì, do které patří ve většině typech majonéza, ukážu vám, jak jednu strašně rychlou a přitom opravdu s výbornou chutí vyrobit pomocí tyčového mixéru během minuty. K mixování budete navíc potřebovat plastovou nádobu – „kelímek“,…

5.5.2016