0

CELOZRNNÝ HOUSTIČKOVÝ „VĚNEC“

28.6.2016

Ingredience:
250g celozrnné pšeničné mouky
150g hladké mouky
1 pytlík sušeného droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru
2 lžíce oleje
250ml vlažné vody

Postup:
1. Smíchejte suché ingredience.
2. Přilijte mokrou část a vmíchejte.
3. Rukama vypracujte hladké, nelepivé těsto.
4. Vytvořte 9 stejných koulí.
5. Dortovou formu vystelte pečícím papírem, naspod nasypte mix semínek vlastního výběru a pokropte vodou.
6. Kuličky vložte do formy – 8ks po obvodu a 1ks doprostřed. Pokropte vodou a posypte semínky.
7. Přikryjte fólií a dejte přes noc kynout do lednice. Ráno housky upečte – 20min na 200°C

 

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář