Nejlepší linecké cukroví. Ano, takových nadpisů a popisů je na internetu nespočet. Jenže tohle je opravdu výborné a roky je doma stálicí. Už jenom ty tři žloutky, no nezní to nevšedně?
Protože je těsto hodně křehké, o to víc je důležité ho zpracovávat ještě studené, aby se s ním dobře pracovalo, vykrajovalo a v troubě se nerozteklo.
…
Ingredience
230g pšeničné hladké mouky
150g lehce změklého másla
110g moučkového cukru
3 žloutky
…
1.Vypracujte těsto – Mouku s cukrem prosejte, vytvořte důlek a do něj vyklepněte žloutky a na kostičky nakrájené máslo. Rukami rychle vypracujte vláčné těsto. Déle ale nehnětejte, abyste těsto nepřepracovali, máslo se moc nepřehřálo a cukroví nebylo tvrdé. Nebo ho můžete zpracovat v robotu a jakmile se spojí, vyndejte ho z mísy a vytvarujte do hladké koule. Zabalte do fólie a nechte odpočinout přes noc v lednici.
2.Vyválejte, vykrajujte, pečte, slepujte – Troubu si předehřejte na 170°C. Těsto vyválejte na 3mm plát a vykrajujte libovolné tvary a ty hned přesunujte na plech s pečícím papírem. Pečte dorůžova 8-10min (dle síly vaší trouby). Slepte marmeládou (klasickou rybízovou, malinovou nebo jinou, spíše kyselou).
Žádné komentáře