0

ZELENÁ JALAPEÑO CHILLI OMÁČKA

1.11.2022

Dosbírali jsme poslední úrodu jalapenos, která nám rostla na terase a nadělali z nich jalapeňo poppers (smažené papričky v trojobalu plněné krémovým sýrem a slaninou), naložili dvě litrovky a vyrobili hot sauces, neboli pálivé chilli omáčky. A právě na omáčku vám sem přináším recept. Hodí se k vajíčkům, sandwichům (nebo sendvičům, chcete li) anebo kamkoliv se vám jenom zlíbí a zamane. Je správně kyselá, ale i její kyselost je krásně vyvážená sladkostí z nektarinek. Recept je velmi jednoduchý, jen se vše hodí do mixéru a poté nechá projít varem na plotně. Hotovo.

Ingredience

500g zelených jalapeňos
2 zralé nektarinky
1 svazek čerstvého koriandru
1 větší šalotka
250ml jablečného octa
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce cukru

1.Mixujte, vařte a naplňte skleničky/lahvičky – Šalotku a nektarinky nakrájejte na větší kusy a všechny suroviny pak vložte do vysokorychlostního míxéru a mixujte dohladka. Omáčku pak přemístěte do pánve a přiveďte k varu, nechte pobublávat asi 5min, dokud nedosáhne požadované konzistence. Pak už jen naplňte sterilizované sklenice a otočte je vzůru nohama až do vychladnutí.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář