Po větší odmlce na dovolené je tu další recept, dnes na tradiční vietnamskou omáčku Nước chấm. Určitě většina z vás ví o co jde, a kdo neví, měl by to rychle napravit a navštívit pražskou Sapu, kde lze ochutnat tradiční vietnamské speciality nebo kvalitní vietnamskou restauraci, které se po ČR stále rozrůstají. V Sapě si pak rovnou můžete nakoupit ingredience, pokud se rozhodnete zkusit si jednu ze specialit uvařit doma.

Ingredience:
80ml vody
70ml rybí omáčky (nebo 1 + špetka soli)
60g třtinového cukru
40ml limetkové šťávy
1/2 lžíce nasekaného česneku
1/2 čerstvé chilli papričky
pár plátku mrkve a daikonu (ředkev setá bílá)

Postup:
1. Do vody vsypte cukr, vlijte limetkovou šťávu, rybí omáčku a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Poté teprve vmíchejte nasekaný česnek a chilli.
2. Nakonec přidejte plátky mrkve a daikonu.

Podávejte například se smaženými závitky Nem Rán nebo nudlemi Bún Bo.

image_pdfimage_print