Protože se převážně snažím stravovat vegansky, často ráno řeším co k snídani. Oblíbila jsem si zeleninové pomazánky od Alnatury, ale ne vždy je mám v lednici a přecijen to chce po čase trochu obměnit. Proto jsem se rozhodla začít zkoušet vlastní domácí. O tom, že to vyjde i značně levněji ani nemusíme mluvit :)

Měla jsem opravdu radost když jsem objevila tenhle recept, doufám, že vám taky padne k chuti, přikládám nakonec i veganskou verzi.

Ingredience:
1 hrnek mladého hrášku (mražený/čerstvý)
1 hrst máty
1 hrst bazalky
1 stroužek česneku
šťáva z citronu (asi 3/4 lžíce)
2-3 lžíce pecorino sýra nebo parmezánu
olivový olej (asi 1 a 1/2 lžíce)
sůl, pepř

Postup:
1. Nechte hrášek v pokojové teplotě rozmrazit. Hoďte vše kromě soli a pepře do mixéru a důkladně vymixujte při pomalé až střední rychlosti na hustou kaši. Dochuťte solí a pepřem.
2. Podávejte na opečeném chlebu, k těstovinám, salátům…

Veganská verze:
Pecorino nahraďte lahůdkovým droždím

image_pdfimage_print