0

PAPRIKOVÁ TAPENÁDA

5.3.2015

Miluju grilovanou nebo pečenou papriku, a tahle tapenáda je prostě šťavnatá a plná chutí.

Ingredience:
2 červené papriky
2 žluté papriky
olivový olej
sůl
pepř

Zálivka:
cca 40ml olivového oleje
2 stroužky česneku
hrst bazalky

Postup:
1. Papriky omyjte, očistěte od vnitřku, nakrájejte na poloviny, položte na plech vnější stranou nahoru, potřete olivovým olejem a osolte a opepřete. Dejte péct na 250°C asi na 15min, dokud nechytnou hezkou barvu.
2. Mezitím si připravte zálivku: do olivového oleje nastrouhejte nebo vymáčkněte česnek, nakrájejte bazalku (můžete ji předem i trochu utřít – rozvoní se).
3. Pečené papriky nakrájejte na proužky a poté na kostičky asi 0,5cm a smíchejte se zálivkou. Pokud by se vám zdálo oleje moc, nemusíte přidávat všechen. Dochuťte solí a pepřem.
4. Servírujte ideálně na opečené ciabattě. Velmi dobře k tapenádě sedí čerstvý kozí sýr.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář