0

MELASOVÉ COOKIES

20.12.2015

Měkoučké, rozplývající se a s 1000x lepší chutí než perníčky. Tyhle jsou prostě unikát.

Ingredience:
1 hrnek cukru krystal/hnědého cukru
1/2 hrnku (110g) rostlinného tuku/másla
1 vejce
1/2 hrnku melasy

2,5 hrnku hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky soli

Postup:
1. Cukr a tuk mixérem zmixujte dohladka, přidejte vejce – opět mixujte, přidejte melasu a opět mixujte, až je směs hladká.
2. Všechny suché ingredience (mouka, kypř.prášek, skořice, zázvor, hřebíček, sůl) smíchejte a dobře promíchejte.
3. Suchou směs vmixujte do melasové směsi, opět dohladka.
4. Těsto vložte na 1h do mrazáku (je velmi lepivé a budete s ním pak moci pracovat)
5. Z těsta vytvarujte kuličky a jejich špičku „namočte“ do bílého cukru. Položte na plech cukernatou plochou nahoru. Nechte mezi kuličkami hodně místa, cookies se nakonec roztečou do placky.
6. Pečte na 190°C po dobu 8 minut.
7. Nechte chvíli odležet na plechu, než lehce zpevní a budete je moci přesunout na mřížku, kde dochladnou.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář