0

OKARA DONUT BROWNIES

23.9.2016

Pokud se doma pokoušíte dělat domácí tofu, určitě vám vždycky zbyde sojová vláknina. Tahle hmota se nazývá Okara, a tenhle recept vám ukáže, jak i okaru chutně využít. Sladké kakaové donuty, které jsou vláčné skoro jako brownies. Málo mouky, místo toho soja. To zní dobře, ne?

Ingredience (4ks):
300g čerstvé okary (spíš mokřejší, při filtrování mléka na tofu jsem tentokrát použila jemné síto, takže Okara zbyla vodnatější. Pokud máte okaru klasickou sušší, přidejte trochu vody.)
100g hladké mouky
60g kakaa
120g cukru
4 lžičky kypřícího prášku (12g)
40g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje

Postup:
1. Suché ingredience smíchejte a nakonec přidejte máslo/kokosový olej.
2. Mokrýma rukama vytvarujte kouli, tu rozplácněte na plech do kruhu a doprostřed prstem vytvarujte důlek.
3. Pečte na 180°C cca 15-20min, až začne kuchyň vonět kakaem.

 

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář