0

CELOZRNNÉ DOMÁCÍ BULKY

7.2.2016

Tyhle houstičky jsou krásně plné, měkoučké, křupavé, voňavé a neposlední řadě tak jednoduché. Z 50% celozrnné mouky, za hodinku a půl hotové a bez chemie z velkovýroben.

Ingredience:
250g polohrubé mouky
250g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička medu (Veg verze s rýžovým sirupem)
1 lžička sladu
1 lžička soli
2 lžičky sušeného droždí
270 – 300ml vlažné vody

Na potření
1 vejce (ve Veg verzi vyřaďte)
1 lžíce oleje
1 lžíce vody
semínka dle libosti (dýňová, slunečnicová, sezam…)

 

Postup:
1. Suché ingredience smíchejte.
2. Ve vlažné vodě rozpusťte med a slad.
3. Smíchejte obě směsi, vypracujte rukama homogenní těsto a dejte kynout cca 30min, až zdvojnásobí svůj objem.
4. Z vykynutého těsta vytvarujte 10 bulek a nechte opět cca 30min vykynout.
5. Připravte si směs na potření – všechny ingredience důkladně promíchejte a rozkvedlejte.
6. Vykynuté houstičky potřete a posypte semínky. Můžete je samozřejmě nechat i holé.
7. Do trouby vložte mističku s vodou, předehřejte na 230° a pečte na 18-20min. Při pečení si před koncem dejte pozor, jestli nejsou housky už moc hnědé. V tom případě je přikryjte alobalem a nechte dopéct.

Mohlo by se vám také líbit

Žádné komentáře

Váš komentář