Jednoduchá klasika. Klasický recept. I kdybyste se snažili, tak tenhle recept nelze pokazit. Foolproof.

 

Ingredience:
350g mladého hrášku (může být i mražený)
625ml vody nebo ideálně vývaru (nesoleného – pokud máte solený, upravte množství soli v receptu)
1 větší cibule
přepuštěné máslo ghee
1/2 lžičky soli
pepř
parmezán

 

Jak na to:

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli nechte na másle zesklovatět. Zalijte vodou nebo vývarem.
  2. Přidejte hrášek, sůl a pepř. Povařte 5min.
  3. Rozmixujte dohladka.
  4. Pokud chcete, přidejte do krému ještě trochu hrášku, při jídle bude pěkně křupat a dodá polévce další strukturu.
  5. Servírujte s hoblinami parmezánu.

 

 

image_pdfimage_print